Tasques ètica

Tasca 1

Llegir l’apartat d’Ètica de la web fins a la secció El món moral: la força del costum (inclosa) i respondre a les preguntes següents de forma concisa i ben argumentada:

  1. Què vol dir que els éssers humans transfiguren les passions?
  2. Els nens que segueixen les seves passions són més lliures que els adults que segueixen una moral?
  3. Com hem assolit la moral que tenim?

Data límit: dimarts 17 de març M’haureu d’enviar les respostes per email abans de que acabi el dimarts 17.

Tasca 2

Llegir l’apartat d’Ètica de la web fins a la secció Les morals i l’ètica (inclosa). Feu una lectura atenta que el proper dia hi haurà un formulari d’autoavaluació.

Feta la lectura voldria que reflexioneu sobre la situació que ha comportat la crisis del coronavirus. Es demana responsabilitat als ciutadans i que tots siguem curosos, ja que així no només ens protegim nosaltres, sinó també als demés. És una qüestió per tant, d’obligacions morals, el que hem estat parlant aquests últims dies. El que haureu de fer al respecte és:

  • Un text en el que reflexioneu sobre com a mínim un parell d’obligacions de les que ens imposen o ens imposem nosaltres mateixos aquests dies, quina relació tenen amb la moral i amb la llibertat.

Extensió mínima: 400 paraules.

A part d’això també cal:

Data límit: divendres 20 de març. M’haureu d’enviar el text i la captura de pantall per correu electrònic abans de que acabi el divendres.

Tasca 3: Autoavaluació

Realitzar el test següent, és un test perquè comproveu el que sabeu i on falleu, només l’heu de fer, no cal enviar cap captura de pantalla, repasseu una mica abans de començar:

Tasca 4: Anunci epicuri.

Veure el vídeo que teniu penjat a la secció d’ètica de la web sobre Epicur i la felicitat. Teniu l’enllaç directe aquí.

Hi ha un moment en el vídeo en el que fan una campanya publicitària. La tasca que heu d’entregar ha de ser precisament un anunci utilitzant els principis de la filosofia senzilla i austera d’Epicur, per tal d’atacar la forma de vida consumista i de luxes.

Utilitzeu la imaginació, l’anunci pot ser un cartell fet amb photoshop, dibuixat a mà, pot ser un vídeo amb so o sense, el que us sembli millor. El que és important és que sigui creatiu i que utilitzi la filosofia d’Epicur de forma clara.

Després de veure el vídeo entendreu millor el que us demano, es tracta que seguiu la proposta que allà és planteja i que sigueu originals.

Data límit d’entrega: dilluns 13 d’abril. Enviareu la feina per correu electrònic.      

Tasca 5: Dilema moral.

Suposem que necessites diners per a salvar un hospital en funcionament i que algú te n’ofereix una quantitat molt important, però tu saps que aquests diners s’han obtingut amb el negoci de la prostitució infantil.

Respon en un parell o tres de línies: Què faries i per què? Com justificaries la teva decisió?

La resposta es pot enviar directament en el cos del correu electrònic, especificant el número de la tasca i el vostre nom.

Data límit d’entrega: : dimecres 29 d’abril.

Tasca 6: En defensa de la humanitat

Imagina que una nau extraterrestre ha aterrat a Mollet, al mig del Parc de Can Mulà. Uns éssers baixen de l’aparell i et veuen per allà mentre passejaves. Es dirigeixen cap a tu en un perfecte català (la tecnologia de traducció que han desenvolupat és la millor de tota la Galàxia d’Andròmeda). Molt amablement et demanen que facis el paper de la defensa en el judici que haurà de determinar si la humanitat mereix ser aniquilada. No t’hi pots negar, rebutjar la invitació a un judici galàctic d’aquest tipus significa la condemna a l’exili a la zona fantasma durant 40 anys, i a més, perquè no dir-ho, confies en les teves habilitats de persuasió. T’ha tocat salvar a la humanitat.

Bé, la tasca consisteix en redactar una defensa de la vida humana en unes 300 paraules. Has de justificar perquè la vida humana és valuosa i ha de ser preservada. Cal que donis bons arguments i exemples clars per tal de convèncer als extraterrestres. Els hi has de fer entendre que cal respectar la vida humana i que no podem ser exterminats. Com que els extraterrestres entenen que aquesta és una tasca difícil i no te’n sortiràs, et donen una mica de marge, tens una mica més de dues setmanes per a preparar la teva defensa, que és la de tots. Curiosament dues setmanes és el temps que han calculat que necessiten per identificar a tots els éssers humans i preparar les armes que tenen a les seves naus d’atac que ja estan a l’orbita terrestre. No ens fallis, la humanitat sencera depèn de tu.    

Data límit d’entrega: dilluns 8 de juny.